Inbrottsstatistik

 • 22 200 inbrott polisanmäldes (2011)
 • 4% klarades upp !!! så att en person kunde bindas till brottet!!

Att utsättas för inbrott kan medföra kostnader, förlorade minnessaker och kränkning av den personliga integriteten. Skydda dig själv och din egendom innan någon annan tar den!

Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök för att se vad vi kan göra för er. Vi går igenom er nuvarande situation samt hur vi kan förbättra er säkerhet

Våra produkter

Skydda din verksamhet och egendom mot inbrott 

Skydda din verksamhet och ditt hem med larm. Vi har marknadsledande produkter, vad ni än väljer så kan vi leverera den produkt som passar er bäst och som uppfyller era krav.

JK-110Y KIT 

Startpaketet innehåller de produkter enligt nedan. Inkl GSM-kommunikator

JA-100 är ett nytt revolutionerande larmsystem med ett smart kontroll- och styrsystem. Det är inte bara en heltäckande lösning för att skydda personer och egendom mot inbrott, brand och andra risker. Det integrerar även smarta och lättanvända funktioner för en smidig och intelligent styrning av ditt hem eller företag.

Systemet hanterar installation av såväl trådlösa som trådkopplade enheter via systemets buss. Det kan flexibelt anpassas till de höga krav som ställs för stora företag liksom enklare behov för mindre byggnader och hem.  JA-100 är ett professionellt säkerhetssystem som kräver professionell installation av en utbildad installatör.

Hanterar 32 sektioner, 32 användare, 4 områden/PG-utgångar

 • 1st JA-100KR Centralenhet med LAN-kommunikator inkl nätsladd och back-up batteri samt fabriksmonterad radiomodul
 • 1st Manöverpanel
 • 1st Trådlös IR
 • 1st Trådlös mini MK
 • 1st Trådlös innesiren
 • 2st RFID tag Svart
 • 1st GSM Kommunikator

JA-160PC

Trådlös PIR rörelsedetektor med inbyggd kameramodul. 
Den garanterade bild och detektionstäckningen är 90°. Vid larmdetektering inom det bevakade området skickas bild/bilder för visuell verifikation Detektorkameran är utrustad med blixt. Vid ett utlöst larm tar kameran en serie med digitala stillbilder i färg i JPEG -format med en upplösning på upp till 640 x 480 pixlar. Bilderna sparas i det interna minnet i detektorn och överförs via buss till centralenheten i ett komprimerat format. Därifrån överförs bilderna ut från byggnaden.Kameramodulen kan konfigureras att ta bilder via PG styrning från andra enheter/händelser i systemet, t ex en utlöst branddetektor i samma rum eller t ex, ta en bild vid frånkoppling (avlarmning) av systemet.OBS! Kameradetektorn har inte möjlighet att anpassas med/byta till andra detektorlinser från Jablotrons linsbibliotek. Detta på grund av att kameradetektorn har en smalare detektionsvinkel (90°) än det övriga IR detektorsortimentet (120°).

JA-150P

PIR rörelsedetektor utformad för invändigt skydd. 

Den upptäcker rörelse på objekt som har en mänsklig kroppstemperatur. Detekteringsegenskapen kan optimeras genom användning av alternativa linser såsom JS-7904 Korridorlins, JS-7910 Husdjurslins eller JS-7902 Ridålins. Känslighetsnivån kan ställas i två steg. Den strömförsörjs av två alkaliska batterier. Ny SMARTWATCH -funktion för förbättrad larmrapportering och batterisparfunktion. Den är adresserbar och upptar en position i larmsystemet.

JA-186P

IR detektor framtagen för filtrera bort större husdjur 

Filtrerar djur inom detektorns övervakningsområde men ändå ge stabil detektion mot människor. IR detektion i två zoner ger en hög immunitet mot larm för husdjur. Normal installationshöjd är 120 cm över golv. Detektorn har två detektionszoner som vardera täcker en vinkel på 120° och ett avstånd på 12 met. Skiljelinjen mellan de två zonerna (mankhöjden på djuret) bestäms av installationshöjden på detektorn.

 

 

 

 

JA-180PB

Kombinerad PIR-/Glaskrossdetektor i samma chassi. 

Varje sensor upptar en egen adress/position i centralenheten. Glaskrossensor med dubbel teknologi, reagerar på ändringar i lufttrycket följt av en ljudanalys för att försäkra hög immunitet mot falsklarm. Rörelsedetektering kan optimeras genom användning av alternativa linser så som JS-7904 Korridorlins, JS-7910 Husdjurslins eller JS-7902 Ridålins.

JA-150M

Trådlös magnetkontakt. JA-150M
Permanentmagneten kan monteras på valfri sida om sändaren. Om magneten flyttas (dörr/fönster/lucka öppnas) utlöser den inbyggda sensorn.
Används för att skapa ett skalskydd för byggnader (fönster och dörrar).
JA-150M kan även användas som universalsändare. Terminalingångar (NO/NC) finns för trådbundna externa sensorer, t.ex. magnetkontakt, glasmetallfolie, fuktsensor, trampmatta etc. Ingång finns även för att ansluta Jalusidetektor CT-01 med pulsräkning.

JA 151M

Trådlös Mini magnetkontakt för att upptäcka när fönster och dörrar öppnas.  

JA-151M är minimodell med tilltalande design för diskret installation. 
Den strömförsörjs av litiumbatteri typ CR2032. Den är adresserbar och upptar en position i larmsystemet. JA-151M har begänsad radioräckvidd och passar bäst för installationer inom en begränsad yta.

Teknisk Specifikation:

Strömförsörjning: litiumbatteri CR2032 (3 V, 220 mAh)
Beräknad livslängd: Ca: 2 år för max 100 aktiveringar per dag
Kommunikationsfrekvens: 868 MHz
Radioräckvidd: upp till 100 m (öppen yta)
Detektor dimensioner: 26 x 55 x 16 mm
Magnet dimensioner: 16 x 55 x 16 mm
Miljöstandard enligt EN 50131-1 II, inomhus
Arbetstemperaturområde: –10 till 40 °C

JA 151TH

Trådlös temperatursensor

Sänder mätdata till Jablotron Webb Självbetjäning (molntjänst). MyJablotron Webb Självbetjäning hanterar och sparar mätdata för ev framtida behov. Man kan där avläsa aktuell temperatur samt skapa en temperaturgraf över tid som går att läsa och skriva ut. 
Via Webb Självbetjäning kan larmrapportering ske om temperaturen understiger eller överstiger en önskad förinställd larmgräns. Larmrapportering sker via Webb Självbetjäning via pushmeddelanden eller SMS till mobiltelefoner samt email. 

Termostatfunktion:
JA-151TH upptar en adress i centralenheten och kan programmeras med att indikera lågtemp-larm vid en förinställd (ej ställbar) temperatur och aktivera ett 24 timmars systemlarm, styra systemets PG utgångar samt aktivera ”SMS Specialrapporter, A,B,C,D”. Den förinställda lågtemperaturnivån aktiveras vid +5 grader och avaktiveras vid +7 grader. Värdena går ej att ändra.

JA-162A

Trådlös inomhussiren                                                                                                                                         Med backup batteri för montering i vägguttag är utformad för indikering av larm inne i en byggnad. 

Den kan även användas för andra akustiska indikationer som aktiveringen av PG utgångar, in- / utgångsfördröjning eller som en dörrklocka.
Genom att trycka på sirenens knapp kan larm tystas eller aktivera ett paniklarm (tillvalsfunktion).
Sirenen är utrustad med ett backup-batteri i händelse av ett strömavbrott. Sirenen är utrustad med en sabotagesensor för detektering om sirenen tas ur eluttaget. Sirenen är adresserbar och den upptar en position i systemet

Teknisk Specifikation:

*Strömförsörjning:230 V / 50 Hz, 1 W, skyddsklass II *Batteri / Beräknad livslängd: 3.6 V, 3 år

*Kommunikationsfrekvens:868 MHz
*Radioräckvidd: 100 m (vid fri sikt) *Ljud (melodier): 8 valbara för PG indikation
*Ljudnivå larm siren: 90 dB / 1 m *Dimensioner:90 x 64 x 80 mm
*IP klass: IP40 enligt EN 60529 *Miljöstandard enligt EN 50131-1II. Inomhus
*Arbetstemperaturområde-10°C till + 40°C
*Säkerhetsnivå:grad 2 enligt EN 50131-1, EN 50131-4, EN 50131-5-3

JA-163A + JA1X1A-C-WH

Trådlös batteridriven utomhussiren för JA-100 systemet, komplett siren.

Sirenen drivs med ett litiumbatteri utan behov av någon ytterligare extern strömkälla. Den används för att indikera larm utomhus samt för akustiska indikeringar (TILL- o FRÅN-kopplingstoner, etc) Sirenen levereras med ett BAT-100A litiumbatteri. Elektrisk Piezosiren  110 dB

Tekniska data:

– Batteriets livslängd: cirka 5 år – Radiofrekvens: 868 MHz (dubbelriktad)

– Radioområde: upp till 300 meter – Siren: piezoelektrisk, 110 dB / m

– Mått: 200 x 300 x 70 mm – Driftstemperaturintervall: -20 till 60 ° C

– Miljövillkor: EN 50131-1: Utomhusområde IV

– Säkerhetsnivå: klass 2, EN 50131-1, EN 50131-4, EN 50131-6, EN 50131-5-3 – Skyddsgrad: IP 45

JA-151ST-A

Kombinerad optiska rök- och temperaturdetektorn JA-151ST.

detekterar brand i bostads- eller kommersiella fastigheter. Produkten innehåller två oberoende detektorer – en optisk rökdetektor och en värmedetektor. Det möjliggör på så sätt olika inställningar av detektionen: rök och höjd temperatur, rök eller höjd temperatur eller endast höjd temperatur. Om brand uppstår indikerar detektorn detta med den inbyggda optiska signallampan och en akustisk signal.

JA-154J MS

Möjliggör fjärrstyrning av säkerhetssystemet, larma av/på olika områden.

Bekräftelsen av utförandet av ett kommando via optiska och akustiska reaktioner.
Den stödjer tvåvägskommunikation. Den beter sig som ett segment för JA-100-manöverpanelen.

●    Fjärrontrollen är utrustad med både optisk och akustisk indikation för utförandet av ett kommando.
●    Den kontrollerar sin batteristatus och indikerar om det är urladdat.
●    Om en knapp trycks och hålls nere skickas en aktivering varje sekund. Den här funktionen kan användas t.ex. för att utöka impulsen för en PG-utgång (t.ex. gradvis stängning av rullgardiner och jalusier. Fjärrkontrollen är en enhet i JABLOTRON 100-systemet, är adresserbar och upptar en position i systemet.Strömkälla: Litiumbatteri typ CR 2032
Batteriets typiska livslängd: cirka 2 år (10 aktiveringar / dag)
Kommunikationsräckvidd: omkring 300 m (synfältet)
Mått: 77 mm x 36 mm x 15 mm
Drifttemperaturens intervall: -10 °C till +40 °C
Uppfyller även kraven i: ETSI EN 300 220, EN 50130-4, EN 55022, EN 60950-1

JA-188J

Trådlös väggknapp som kan aktivera panik/överfallslarm

Kan även fungera som fjärrkontroll för till- & frånkoppling av larmsystemet samt styra andra enheter. Den har sabotagekontakter och övervakar sin batterispänning. Reaktion vid knappaktivering är ställbar. Standardreaktionen är att aktivera ett paniklarm men kan ändras till funktion för till- & frånkoppling av larmsystemet. Ytterligare reaktioner kan sättas , t ex styrning av PG funkioner, tända belysning, öppna dörr, mm

Teknisk Specifikation:

*Strömförsörjning: 1x litiumbatteri ½ AA 3.6 V *Beräknad livslängd: Ca: 3 år
*Kommunikationsfrekvens: 868 MHz *Radioräckvidd: Ca: 300 m (öppen yta)
*Dimensioner: 80 x 80 x 29 mm *Säkerhetsnivå: grad 2, EN 50131-1, EN 50131-5-3

JA-150E

Trådlös manöverpanel                                                                                                                          Trådlös manöverpanel för JA-100K centralenheterna

Består av en LCD-display, knappsats och en RFID-läsare.
Den har 4 funktionsknappar för styrning av olika larmområden, PG-utgångar och/eller andra funktioner. Funktionsknapparna fungerar även som statusindikatorer.

Är utrustad med en terminalingång för anslutning av en extern magnetdetektor.
* Manöverpanelen är adresserbar och upptar en position i centralenheten.
* En användarvänlig meny möjliggör en bekväm kontroll, hantering av användare och detektorer och översyn av i händelsehistoriken.

Specifikationer
* Strömförsörjning: 2 CR123A litiumbatterier * Typisk batteritid: 1-2 år beroende på inställningar
* Ström som används om en extern strömförsörjning används: 0,5 W
* Kommunikationsfrekvens: 868,1 MH * Kommunikationsområde: ca. 200 m (öppen yta)
* RFID-frekvens: 125 kHz * Mått: 120 x 130 x 30 mm  * Vikt: 217 g
* Driftstemperaturintervall: -10 till +40 ° C * Genomsnittlig driftfuktighet: 75% RF
– Miljö: II, interiörer i allmänhet, i enlighet med EN 50131-1
– Klassificering: Säkerhetsklass 2 (om den definieras i F-Link) enligt EN 50131-1 och EN 50131-3

JA-192J

RFID/Tagg                                                                                                                                            Tillträdestagg till JABLOTRON 100 systemet i form av en svart nyckelring/bricka.

Kommunikationsstandard EM 125 kHz
KommunikationsprotokollUnik Jablotronkod

JA-187J

Handledsknapp.
Kan fjärraktivera ett paniklarm eller styra olika enheter. Den används främst av personal eller vårdkrävande personer för att kalla på hjälp.
Knappen kan bäras som ett armband eller som ett halsband. Den strömförsörjs av batteri.

Teknisk Specifikation:
*Strömförsörjning: litiumbatteri typ CR 2032 (3 V)
*Beräknad livslängd: Ca: 3 år
*Kommunikationsfrekvens: 868 MHz
*Radioräckvidd: Ca: 50 m (öppen yta)
*Miljöstandard: Allvädersskydd
*Skyddsklass IP 44
*Arbetstemperaturområde –25 till 50 °C

JA 182S

Trådlös Chock-/vibration- och tiltdetektor.
Detektorn har två arbetslägen. Chock-/vibrationsläget eller tilt-läge.Chock-/vibrationsläget bevakar dörrar, fönster, tunna väggar etc, mot försök till kraftig forcering.
Tiltdetektorläget bevakar obehörig hantering/flyttning av värdeföremål. Detektorn använder en treaxlig accelerometer med en digital utgång. 
Digital signalbehandling garanterar en hög resistens mot falska larm.
Detektorn strömförsörjs med ett batteri och upptar en adress i centralenheten.
Teknisk Specifikation:
Strömförsörjning: Litiumbatteri CR-123A, 3 V 1400 mAh * Detektering av tilt  10° – 45°
Beräknad livslängd: Ca: 2 år (max. 20 aktiveringar per dag i batterisparläget)
Kommunikationsfrekvens: 868 MHz * Radioräckvidd: Ca: 300m (öppen yta)
Dimensioner: 75 x 31 x 26 mm * Miljöstandard enligt EN 50131-1 II inomhus
Arbetstemperaturområde: -10 to +40 °C

ProCanvass Diesel/Containerlarm

Komplettera ditt larm med vår kapsling.

Diesellarm i hög kvalitet. Används främst till olika entreprenadmaskiner som lastbilar, manskapsbodar, byggen etc.

Larmdetektering:
– Larmet löser ut via en extern vibrationsdetektor som är kopplad till larmet trådlöst och monteras vid tanken/ eller annat objekt som skall larmas.
– Så den som har mobilen kopplad till larmet får direkt reda på vad som sker på platsen genom samtal och sms. Kan också kopplas till larmcentral.

Enkel installation o montering på mindre än 2 minuter detta då den har en kraftig magnet som fästes mot metall.
Montera kapslingen på exempel tanken, container, grävskopan eller vad ni vill larma.

Funktion:
– Anläggningen styrs med fjärrkontroll eller via mobiltelefon.

Antal anmälda dieselstölder under år 2011:
– År 2011 var det ca. 7300 dieselstölder som anmäldes till polisen i Sverige.

– Värdet på stulen diesel: 47 miljoner, 2015 uppskattas värdet till ca 100 miljoner totalt.

Hur fungerar det ?
– När tjuven ger sig på objektet uppstår vibrationer, då skickas ett larm till en mobiltelefon som sms och telefonsamtal med uppgift om vilken detektor som löst ut larmet. (t.ex. Traktor).

Yoyo motion. IP Kamera inne och utomhus med Wifi

Övervakning med rörlig bild och ljud direkt till din iPhone, iPad, Android smartphone eller PC.

Funktioner

 • Trådlös uppkoppling via Wi-Fi, 3G eller 4G.
 • Vatten- och dammsäker (IP66) för användning utomhus.
 • Användarvänlig app för video- och ljuduppkoppling.
 • Upp till 36 kameror kan samtidigt övervakas av en användare.
 • Högupplöst bild med HD-kvalitet.
 • Avancerade bild- och larminställningar med app eller PC.
 • Nattseende med inbyggd, kraftfull LED-belysning.
 • Inbyggd mikrofon för avlyssning.
 • Backup och inspelning till microSD-kort.
 • Inbyggd rörelsesensor med larmfunktion.